Open

Nieuws

26/04/2023

Speciale banden voor elektrische auto's

Speciale banden voor elektrische auto's
Elektrische auto’s zijn veel zwaarder dan benzine- en dieselauto’s (soms wel 30%) en dat komt natuurlijk door het zware accupakket. Bovendien hebben elektrische auto’s veel meer koppel dan een conventionele auto, wat je vooral merkt als je wegrijdt. Nogal logisch dat banden van EV’s veel meer te lijden hebben en harder slijten. Bandenfabrikanten maken daarom speciale banden voor elektrische auto’s.

Waar moet je op letten?

De elektrische auto heeft een speciale band nodig met de juiste loadindex en de juiste snelheidsindex. De samenstelling van het rubber van de EV band is harder, zodat de band minder hard slijt bij het snelle optrekken. Daarnaast is de zijwand verstevigd om het hoge gewicht van de EV auto te kunnen dragen. Met een verkeerde band veranderd het weggedrag en heb je bovendien een kleinere actieradius. Bij de speciale EV band is de actieradius wel 5% tot 10% hoger.

Gebruik voor je EV daarom altijd autobanden die de autofabrikant voorschrijft! Neem voor je banden contact op met EV-Team Uithoorn. Wij kunnen je goed voorlichten!

Terug naar overzicht