Open

Battery Check

Battery Check

Heeft u een elektrische auto, dan is die uitgerust met een HV-batterij. De batterij is essentieel om in de auto te kunnen rijden. Heeft u twijfels over de staat van uw HV-batterij, of wilt u weten hoe gezond de batterij is? Kom dan langs voor een controle.
EV-Team Uithoorn

HV-batterij

HV staat voor High Voltage. Het is een grote batterij waar veel energie in opgeslagen kan worden. Dat is nodig om de elektrische auto waarin hij is ingebouwd lang door kan rijden. Een HV-batterij is complex en bestaat uit verschillende aan elkaar gekoppelde batterijen waarin het bestandsdeel Lithium-Ion wordt gebruikt. Die cellen bij elkaar vormen samen de batterij. Na verloop van tijd slijt de batterij en raakt hij sneller leeg. Dat kan komen door leeftijd, maar ook door gebruik en (snel)laden. De capaciteit van de batterij wordt minder groot, waardoor hij minder energie op kan slaan. 

Contact

De state of health

EV-Team Uithoorn kan voor u de ‘state of health’, oftewel gezondheid, van uw HV-batterij bepalen. Het batterijpakket wordt grondig onderzocht, waarbij de individuele cellen grondig worden getest op spanningsniveau. Hoe gezonder die cellen zijn, hoe gezonder ook de batterij als geheel is. De capaciteit van de cellen wordt vervolgens vergeleken met de specificaties van de fabrikant. Zo wordt er bepaald hoe het is gesteld met de gezondheid van uw HV-batterij. 

Contact

EV-Team Uithoorn
EV-Team Uithoorn

Het belang van een gezonde batterij

Een gezonde batterij is belangrijk voor uw elektrische auto. De batterij zorgt ervoor dat u in uw EV lange afstanden kunt maken. Is uw batterij ongezond, dan merkt u dat snel. Na het laden kunt u er minder lang mee door dan voorheen, en de batterij zal sneller leeglopen dan u gewend bent. Door de capaciteit regelmatig te laten controleren kunt u de batterij in goede conditie houden en voorkomen dat hij gerepareerd of vervangen hoeft te worden. EV-Team Uithoorn kan u hierbij helpen.

Contact

Repareren of vervangen

Heeft uw HV-batterij minder dan 70% capaciteit over, dan is het belangrijk dat hij gerepareerd of vervangen wordt. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. De gespecialiseerde monteurs van #EV Team Uithoorn# heeft de kennis in huis om uw batterij zo goed mogelijk te onderhouden. Als EDGe Mobility Partner kunt u bij ons terecht voor het onderhoud aan uw elektrische auto.
Contact

EV-Team Uithoorn